Comunicarea eficientă reprezinta baza succesului unei companii.

În urma unei investiții de mare anvergura la livelul infrastructurii de telecomunicații proprii, Axel Telecom prezinta sistemul Digic, sistem ce se caracterizează prin gradul ridicat de fiabilitate, aria de acoperire extinsă și, nu în ultimul rând, prin performanțele și capabilitățile de ultimă generație ale rețelei.

Sistemul Digic folosește repetoare soft-driven de ultimă generație, care reușesc să rezolve, prin intermediul arhitecturii lor și al softwareului patentat, problemele repetoarelor conveționale. Astfel, prin intermediul filtrelor digitale, repetoarele transmit către echipamentele conectate un sunet clar, echilibrat, fără zgomot de fundal și întotdeauna inteligibil. Algoritmii complecși elimină problema interferențelor și asigură un mediu propice transmiterii datelor. Nu în ultimul rând echipamentele pot fi interconectate pentru realizarea unei retele te dip Digital Wide Area IP Network și prezintă multe beneficii în ceea ce privește managementul rețelei și al flexibilității dispeceratelor.

Beneficiile infrastructurii ultraperformante de radiocomunicații DIGIC

Pe lângă beneficiile evidente ale echipamentelor digitale (nivel primar de criptare a datelor built-in și calitate superioară a vocii, chiar și în condiții slabe de semnal), acestea ofera utilizatorilor numeroase avantaje față de mediul analogic. În primul rând la rețeaua radio se pot conecta atât echipamente analogice cât și digitale, cele din urma oferind posibilitatea de comutare în canal analogic, fapt ce permite clienților cu parcuri de echipamente analogice să continue utilizarea acestora pentru posturile care nu necesită legaturi multi-point generale.

Printre avantaje terminalelor digitale putem enumera echiparea hardware si softeware superioară și posibilitatea de monitorizare avansată a stațiilor radio din teren în ceea ce privește statusul echipamentelor (active / inactive), a locației stației, prin intermediul modulului GPS built-in, și a statusului utilizatorului, prin sisteme automate de alarmă de tip „Man Down”. Opțional, echipamentele permit programarea unor protocoale superioare de criptare a datelor și chiar retrofitul unor module de criptare avansata.

Sistem ultraperformant de radiocomunicații de mare acoperire

Aria de acoperire a sistemului DIGIC

Principalele noduri de implementare ale retelei sunt reprezentate de:

  • Litoralul României și orașele adiacente;
  • Zona metropolitană București – Ilfov;
  • Axa București – Ploiești – Sinaia.

Planul de dezvoltare presupune în viitor implementarea sistemului și la nivelul celor mai mari orașe din România, printre care putem enumera Pitești, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Satu Mare, Oradea și Iași.

Flexibilitatea infrasctructurii Digic

Infrastructura Digic are la baza doua scheme de implementare: 1 – Standard Digital Network și 2 - Digital Wide Area IP Network. În funcție de aplicație și de specificul clientului, una dintre aceste două scheme va fi folosită. Schema nr. 2 – Digital Wide Area IP Networks - permite realizarea comunicațiilor la mare distanță (de exemplu, la nivelul municipiului București, o stație aflată în cartierul Militari poate comunica cu ușurință cu o stație aflată în Otopeni; un alt exemplu se referă la comunicațiile inter-municipale: o stație radio aflată în Mangalia poate comunica cu ușurință atât cu o stație aflată în Constanța, cât și cu una aflată în București). Schema nr. 1 – Standard Digital Network - vizeaza companiile ale căror nevoi de comunicații acoperă o arie restrânsă, cu o rază între 10 si 30 km.

Sistemul vine și cu posibilitatea instalării unui site de telecomunicații temporar, particularitate ce ne permite instalarea infrastructurii completă de comunicații destinată aplicațiilor spot, festivalurilor si concertelor ce se desfășoară inafara ariei noastre de acoperire uzuale. Avantajul acestui sistem este reprezentat de faptul că utilizatorul beneficiază de o retea de comunicații proprie, fara a exista probleme din punct de vedere al calității semnalului și al fiabilității rețelei.

Un sistem conceput să aducă eficiență și siguranță afacerii dumneavoastră
Domenii Vizate
Domenii Vizate
Care sunt domeniile pe baza cărora sistemul Digic a fost proiectat?

Remarcându-se prin performanțele sale, flexibilitate si fiabilitate, sistemul Digic reprezintă un atu important pentru toți clienții săi. Sistemul poate contribui la eficientizarea proceselor de comunicare dintre angajați, la securitatea acestora și, nu în ultimul rând, poate oferi managementului date analitice prețioase. Iată domeniile în care sistemul Digic își poate demonstra, cel mai bine, valoarea:

Sistemul Digic răspunde perfect nevoilor companiilor de pază si de securitate asigurând o infrastrucutră de comunicații cu rază de acoperire mare, sigură, performantă și eficientă. Funcțiile de monitorizare ale stațiilor din teren ofera un atu important companiilor care folosesc sistemul, dispeceratul având posibilitatea de înregistrare a discuțiilor, a locațiilor echipamentelor și a evenimentelor din teren. În plus, inovația privind canalul integrat pentru comunicatii de urgenta va reprezenta un mare avantaj raportat la încheierea a noi contracte de pază și securitate.
Fie că vorbim de companii de transport locale, fie că vorbim de companii de taximetrie, nevoia implementării unui unui sistem de comunicații eficient este evidentă. Pe lângă aria mare de acoperire a sistemului și a nivelului ridicat de calitate a vocii, un important atu al sistemului Digic este reprezentat de abilitățile de monitorizare ale dispeceratului privind stațiile din teren (locație live, status active/inactive). Sistemul are capacitatea de a inregistra toate convorbirile si datele monitorizate, fapt ce permite companiilor obțină date analitice prețioase ce pot avea un rol important în dezvoltarea și eficientizarea businessului.
Comunicațiile sunt esențiale la nivelul companiilor implicate în domeniul produției, sistemul Digic asiguând o comunicare continuă și eficientă între toți cei responsabili de buna funcționare a fabricii, interconectând linia de producție cu departamentele conexe și departamentul de pază cu companiile de intervenție, prin intermediul canalului integrat pentru comunicatii de urgenta.
Eficiența și siguranța în domeniul construcțiilor reprezintă valori care pot face diferența între succes și eșec. Comunicarea eficientă dintre angajați este extrem de importantă pentru bunul mers al lucrărilor și pentru situațiile limită în care intervenția rapidă poate ajuta la evitarea unui dezastru. Sistemul Digic este conceput pentru a răspunde cu succes nevoilor firmelor de construcții, participând la sporirea eficienței angajaților și a nivelului de siguranță al acestora.
La nivelul evenimentelor de anvergură sincronziarea echipelor de organizare este esențială pentru a pune în operă, cu succes, toate componentele spectacolelor. Pentru a asigura cele mai bune performanțe ale rețelei, echipa de organziare poate beneficia de o retea de comunicații proprie, securizată, fapt ce elimină probleme legate de calitatea semnalului (pe o arie de până la 20km) și a fiabilității rețelei. Un alt atu este reprezentat de capacitatea implementării canalului integrat pentru comunicatii de urgenta ce permite tuturor echipelor implicate să comunice cu terțe entități locale pentru prevenirea sau combaterea unor probleme care, necomunicate eficient, pot duce la dezastru.
Ca în cazul organizării de evenimente, comunicarea reprezintă cheia succesului în industria televiziunii și a cinematografiei, sincronizarea echipelor fiind esențiala pentru realizarea tuturor proceselor din spatele imaginilor pe care publicul le vede la TV. Sistemul Digic se preteaza atât echipelor mobile de televiziune, fie că vorbim de reporteri aflați pe teren sau de echipe ce asigura documentarea și transmiterea live a evenimentelor sportive, cât și echipelor implicate în producția cinematografică.
Inovație în domeniul securității
Canalul integrat pentru comunicații de urgență

Sistemul dezvoltat de Axel Telecom vine cu o importantă inovație în matierie de securitate. Canalul integrat pentru comunicații de urgență permite utilizatorilor să se conecteze la un canal universal ce interconecteaza mai multe entități locale care utilizează sistemul, pentru solicitarea asistenței în cazurile de urgență în care capacitățile proprii de intervenție sunt insuficiente sau nu pot face față evenimentului cu care se confruntă. Conectarea la acest canal este posibila prin simpla comutare a stațiilor pe canalul special programat de Axel Telecom. Semnalul de distress va fi recepționat de toti utilizatorii locali ce au aderat la acest canal, mărind astfel nivelul de securitate al tuturor utilizatorilor și permițând unor echipe exterioare să își ofere asistența pentru depășirea cu succes a anumitor momente critice. Pentru a exemplifica utilitatea sistemului vom veni cu câteva exemple concrete:

Companii de Securitate

În cadrul companiilor de securitate acest canal poate fi accesat în momentul în care echipajele proprii nu pot interveni în timp util pentru asigurarea pazei unui obiectiv monitorizat. Dispecerul poate solicita asistența altei companii care activează în zona vizată.

Evenimente de anvergură sau Securitate Publică

În cazul evenimentelor de anvergură care angrenează un număr foarte mare de spectatori sau a serviciilor de securitate publică (salvamari / salvamont), solicitarea de asistență suplimentară în cazuri limită poate salva vieți.

Producție, Construcții sau Transport.

În cazul companiilor ce activează în producție sau în construcții și transport, accesarea canalului de urgență si solicitarea asistenței suplimentare în caz de dificultate (incendii, accidente de muncă, accidente rutiere, etc.) poate reprezenta un beneficiu real raportat la nivelul de securitate al angajaților.

Echipamente radio profesionale de ultimă generație

Produsele brandului Kenwood sunt recunoscute pentru nivelul ridicat de fiabilitate, calitatea constructiei si a materialelor folosite si, nu in ultimul rand, tehnologiile inovative ce fac aceste produse sa raspunda celor mai exigente cerinte, in cele mai dificile conditii. Pentru a beneficia de avantajele complete ale sistemului Digic, Axel Telecom vă pune la dispoziție gama de terminale ultraperformante Kenwood NEXEDGE, echipamente digitale care îndeplinesc cele mai înalte standarde din domeniul radiocomunicațiilor.

Afla mai multe despre compania Kenwood

Istoria companiei Kenwood

Stații radio digitale Kenwood NEXEDGE
NX-1200

Echipamentele Kenwood se remarcă prin atât nivelul ridicat de performanță, cât și prin fiabilitatea și durabilitatea excepțională în exploatare. Stațiile NX-1200 reprezintă soluția economică în ceea ce privește terminalele care pot utiliza infrastructura Digic (cu capacități limitate de monitorizare ale stațiilor). Disponibile atât în varianta basic, cât și cu display si tastatuă, terminalele seria NX se remarcă prin capacitatea de a utiliza atât protocoalele digitale NXDN și DMR, cât și tradiționalul FM analogic, oferind o flexibilitate în operare unică.

Specificații Tehnice
Stații radio digitale Kenwood NEXEDGE
NX-3220

Stațiile Kenwood NX-3220 reprezintă soluția „advanced” în ceea ce privește terminalele care pot utiliza la capacitate maximă rețeaua Digic. Față de alternativa economica, NX-1200, seria 3220 este dotată cu modul GPS incorporat și diverși senzori de mișcare mișcare (giroscop + accelerometru), elemente hardware care permit monitorizarea completă a stațiilor din teren (locație, status și alarmă tip „Man Down”). În plus, echipamentul dispune si de pregătire Bluetooth, funcție ce permite utilizatorilor conectarea unor handsfree-urilor wireless.

Specificații Tehnice
Dispecerat KAS-10 / KAS-20 și stația de bază NX-3700

Pentru managementul și gestionarea rețelei de comunicații și a personalului din teren punem la dispoziția clienților noștri softwareul de dispecerat Kenwood KAS-10 (varianta basic) și Kenwood KAS-20 (varianta advanced).În cazul în care nu există posibilitatea conectării la internet, este necesară instalarea unei stații de baza NX-3700 care să permita comunicarea radio cu rețeaua. Interfața permite comunicarea cu toate stațiile din teren, atât individual, cât și multi-point, monitorizarea completă a acestora (status, locație și alarme tip „Man Down) și inregistrarea conversațiilor și a datelor de monitorizare.

Specificații Tehnice
Pentru mai multe informații, prețuri și oferte personalziate, vă rugăm să contactați un reprezentant Axel Telecom! Contact

Axel Telecom

Solutii tehnologice de ultima generatie

De peste 27 de ani sustinem dezvoltarea tehnologiei si a telecomunicatiilor la nivel international. Pentru mai multe detalii legate de produsele si de serviciile Axel Telecom ne puteti contacta oricând folosind modalitățile de contact alăturate.

Ai întrebări? Așteptăm mesajul tau!